Jezici

Engleski jezik

Engleski jezik je nastao iz jezika germanskih plemena koja su se u kasnom starom vijeku naselila na jugoistoku otoka Velike Britanije. S razvojem britanskog kolonijalnog carstva, u područjima koja je kolonizirala njen je jezik postajao dominantan, a često i službeni.

Njemački jezik

Njemački jezik je svjetski jezik, a on je materinji jezik oko 100 milijuna ljudi. Sve ukupno ga u svijetu priča oko 128 milijuna ljudi. Njemački jezik pripada velikoj skupini indoeuropskih jezika,a točnije rečeno, pripada skupini germanskih jezika.

Talijanski jezik

Talijanski je službeni jezik u Italiji i San Marinu, te u švicarskim kantonima Ticino i Grigioni. Talijanski je, uz latinski, drugi službeni jezik u Vatikanu, uz slovenski je službeni i u slovenskim primorskim općinama Koper, Izola i Piran.

Španjolski jezik

Španjolski jezik spada u skupinu indoueropskih romanskih jezika, užu podskupinu kastiljskih jezika. Najrašireniji je jezik na svijetu poslije kineskog. Takav kakvog ga poznajemo danas, mješavina je jezika, nastala kroz stoljeća, pod utjecajem osvajača: Rimljana, Gota i Arapa.

Francuski jezik

Iako je tek treći po broju govornika među romanskim jezicima (iza španjolskog i portugalskog), francuski jezik (67.838,450 govornika u svijetu) je i dalje, geopolitički gledano, jedan od značajnijih romanskih jezika.

Ponuda

d1

Dobrodošli

Dobrodošli na web stranice Lingvističkog Centra POLiGLOTiC.
Drago nam je što ste se odlučili upoznati s našim centrom i nadamo se da ćete iz naše ponude intelektualnih usluga pronaći nešto za sebe.

Nagradna igra

Svakog će ponedjeljka na našim web stranicama biti objavljeno novo nagradno pitanje. Svakim slanjem točnog odgovora na adresu info@poliglotic.com   ostvarujete 10% popusta na cijenu tečaja engleskog jezika. Slanjem pet točnih odgovora za pet nagradnih pitanja ostvarujete 50% popusta na cijenu tečaja engleskog jezika, što je i maksimalan popust koji možete ostvariti. Uz točan odgovor pošaljite nam Vaše ime i prezime.

 

nagradna_igra

We are translation experts for: